image1 image2 image3
logo

KREF 2016

 

Pisali su o nama...

 

Фестивал школских филмова КРЕФ

На трећој по реду Учитељијади у Брзећу, као велики споредни догађај, одржано је финале фестивала школских филмова, скраћено КРЕФ, од КРеативно Едукативни Филмови у организацији Учитељског друштва Лесковац. Од 52 филмића пристигла на фестивал за  финале, у 3 категорије, селектовано је 18 филмова. Иначе, фестивал је међународни и поред српских, било је едукативних филмова учитеља и наставника из Македоније и БИХ.

 Најинтересантнији је био такозвани липдаб филм, јер се њиме школа дочарава као место среће, сарадње и сазнања. Липдаб је снимање видеа из једног непрекидног кадра уз пратњу музике у коме учествује апсолутно цела школа.

 Најбољи липдаб за 2016 синимала је основна школа из Ковачице „Млада поколења“ и подигла први просветни оскар у категорији.

 Објавио Табла Часопис

 

 

Dodeljeni prosvetni oskari na KREF-u

Najinteresantniji je bio takozvani lipdab film, jer se njime škola dočarava kao mesto sreće, saradnje i saznanja. Lipdab je snimanje videa iz jednog neprekidnog kadra uz pratnju muzike u kome učestvuje apsolutno cela škola.
Najbolji lipdab za 2016.godinu snimila je osnovna škola iz Kovačice „Mlada pokolenja“ i osvojila prvi prosvetni oskar.

KREF je opravdao sva očekivanja, izazvao nova osećanja kod publike, stvaraoca i autora. Kref je ponudio novu energiju koja prati atmosferu evropske i svetske škole gde je lipdab je približio školu roditeljima, a autore festivala Veselu Vese Bogdanović, majkorosof ekpert učiteljice iz Makedonije i učitelja Zorana Ilića iz Leskovca učinio ponosnim za uložen trud i napor da sve izleda na visokom nivou.
Brojni žiri činili su nastavnici  iz Makedonije, Srbije i Austrije, kao i novinari, snimatelji i reditelji.

Objavio Internet magazin Sana Life


HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Video đaka iz Kovačice najbolji na Balkanu

Film kovačičke Osnovne škole Mlada pokolenja osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem Internacionalnom festivalu KREF. Ovo je bilo takmičenje na kom su da učestvovale osnovne škole iz cele Srbije i Balkana, a imali su zadatak da na zanimljiv način predstave svoje škole.

Osnovna škola Mlada pokolenja iz Kovačice je prethodno uspela da se plasira u završnicu ovog festivala, koji je bio realizovan u periodu od 23. do 25. septembra u hotelu Junior u Brzeći, na Kopaoniku, gde su posetioci imali prilike da ponovo pogledaju film kovačičke škole.

Video kovačičke Osnovne škole je naišao na veliko oduševljenje na društvenim mrežama, a direktorka škole Anjička Bireš i profesorka Darina Poljak, kao i realizator filma Vladimir Kuharik prezadovoljni su plasmanom na ovom festivalu.

Objavio Južni Banat

 

 

Na trećoj po redu Učiteljijadi u Brzeću, kao veliki sporedni događaj, održano je finale festivala školskih filmova, skraćeno KREF (KReativno Edukativni Filmovi) u organizaciji Učiteljskog društva Leskovac. Festival je imao međunarodni karakter, jer pored srpskih, bilo je edukativnih filmova učitelja i nastavnika iz Makedonije i BIH. Od 52 filmića pristigla na festival za finale, u tri kategorije, selektovano je 18 filmova.

Najinteresantniji je bio takozvani lipdab film, jer se njime škola dočarava kao mesto sreće, saradnje i saznanja. Lipdab je snimanje videa iz jednog neprekidnog kadra uz pratnju muzike u kome učestvuje apsolutno cela škola. Najbolji lipdab za 2016. sinimila je osnovna škola iz Kovačice „Mlada pokolenja“ i podigla prvi prosvetni oskar u kategoriji.

2018  Osnovna Škola Mlada Pokolenja Kovačica    2015 Osnovna Skola MLada Pokolenja Kovačica