image1 image2 image3
logo

kad đaci preuzmu školu

 

 

KOVAČIČANI PONOVO JEDINSTVENI U SRBIJI:

Pogledajte kako izgleda kada

ĐACI PREUZMU ŠKOLU

Kovačička osnovna škola“ Mlada pokoljenja“ ima jedan veoma neobičan način proslave Dana prosvetnih radnika . Juče povodom toga u kovačičkoj osnovnoj školi učenici viših razreda su zamenili mesto predavača ali i ostalih funkcija koje su neizostavne za normalno funkcionisanje jedne osnovne škole.

Pored predavača koji su predavali učenicima nižih razreda, učenici su se našli i na mestima direktora, sekretara, domara i obezbeđenja.

Ovaj vid upoznavanja mlade populacije sa radom prosvetnog sistema, svih problema i načina rešavanja problema u jednom kolektivu je pre svega veoma simpatičan i veoma koristan .

Mladi predavači su veoma ozbiljno shvatili uloge predavača i savesno prenosili znanje mališanima koji su se odlično zabavljali a istovremeno i učili

Cela simulacija radnog dana u školi je u potpunosti odrađena kao stvaran radni dan zaposlenih čak je i sednica kolektiva bila na kraju časova.

Utisci su bili sjajni podjedano za sve. Direktorka OŠ “Mlada pokoljenja“u Kovačici, Anička Bireš, ima samo reči hvale za ovaj poduhvat koji će sigurno prerasti u tradiciju koju preporučijemo svim školama u zemlji.

                                                                                                                                                       Južni Banat

2018  Osnovna Škola Mlada Pokolenja Kovačica    2015 Osnovna Skola MLada Pokolenja Kovačica