image1 image2 image3
logo

FESTIVAL NAUKE

 

 

ODRŽAN FESTIVAL NAUKE U KOVAČICI

Od optičke klupe do vatrenog tornada

Devetog novembra u osnovnoj školi Mlada pokolenja iz Kovačice, je po prvi put održan festival nauke. Ova naučno-školska manifestacija organzovana je u okviru projekta “Dođoh, videh, naučih“ koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Festival su otvorili učenici Idvorske osnovne škole sa predstavom u kojem su učenicima iz naše opštine približili detinjstvo njihovog sugradjanina poznatog naučnika Mihajla Pupina. Nakon predstave usledio je obilazak štandova na kojima je prikazan niz različitih eksperimenata.

Učenici su mogli uživo videti Teslin transformator, Rubensovu cev, Faradejev kavez, Teslino jaje, Vatreni tornado, Optičku klupu i još mnogo fantastičnih ogleda iz fizike, ali i geologije, hemije, biologije, robotike. Na ogledima su radili studenti fizičkog fakulteta iz Beograda. Takodje su nekoliko eksperimenata predstavili i učenici škole domaćina. Na ovaj način učenici su imali priliku da nauku vide iz drugog ugla.

Festival je trajao četiri sata a prisutni su bili učenici svih škola naše opštine. Osnovna škola Mlada pokolenja je ovo nesvakidašnje dešavanje organizovala u saradnji sa Društvom fizičara iz Pančeva.

                                                                                                                             Južni Banat
 

2018  Osnovna Škola Mlada Pokolenja Kovačica    2015 Osnovna Skola MLada Pokolenja Kovačica