Инспирационица је званични блог Основне школе “Млада поколења” у Ковачици. Осмишљен је од стране ученика и наставника, са намером да свима који познају и воле чудесну моћ речи, писања и књижевности приближи мисли, идеје и креативне маштарије које свакодневно настају у нашим малим и мало већим главама, али и идеје великих мислилаца и значајних личности из света науке, културе и уметности, као и разне активности наше литерарне секције.

Оно што је важно знати када је у питању наш блог, то је специфична средина у којој он настаје из дана у дан. Ковачица је позната по становницима различитих националности, а у нашој школи заједно уче деца словачког и српског порекла. Када будете читали њихове радове, који ће бити представљени на оба језика, видећете како изгледа живот у тако мешовитом окружењу, где њихове међусобне разлике заправо само доприносе живописности и посебној атмосфери овог нашег поднебља.

Од речи до великих дела дуг је пут, али од речи ипак све почиње. Ако верујемо да смо и сами оно о чему говоримо, мислимо, пишемо, шта читамо и чему посвећујемо пажњу, онда овим блогом желимо да покренемо лавину добрих, креативних и инспиративних идеја које ће некада у будућности имати одјека у великим и светлим делима!

Желимо да Вас инспиришемо и да Вам сваки тренутак овде упали по једну лампицу за Ваше сопствене животне подухвате!