АКТИВНОСТИ ШКОЛE У ОКВИРУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАСТАВЕ НА ДАЉИНУ
30.11.2020. – 18.12.2020.

Укупан број ученика: 429
ШКОЛА ИМА:
– 215 УЧЕНИКА У ПРВОМ ЦИКЛУСУ
– 202 У ДРУГОМ ЦИКЛУСУ
– 12 УЧЕНИКА У 3 ОДЕЉЕЊА УЧЕНИКА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ
– 197 УЧЕНИКА ПОХАЂА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ (5 УЧЕНИКА ИЗ ОДЕЉЕЊА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ ИЗ ДРУГОГ ЦИКЛУСА И ДАЉЕ ПОХАЂА НАСТАВУ У ШКОЛИ)
Укупан број наставника: 47 (од чега 31 у другом циклусу)
Број стручних сарадника: 2

1. Информисање ученика и родитеља о распореду и терминима ТВ наставе/платформе РТС Планета обављано је у одељењским Вајбер групама које воде одељењске старешине, кроз сајт школе, путем facebook странице школе и телефонски.

2. Обавештења о настави на даљину доступна су на школском веб сајту и на facebook страници школе као и у Вајбер групама које воде одељењске старешине.

3. Ресурси школе омогућавају додатну подршку учењу на даљину путем
Гугл учионица, вибер групе, е-маил, фејсбук страница школе, сајт школе, SMS порука.

4. Број ученика чији родитељи ће преузимати штампане материјале је 0. Разлог овакве организације што сви имају потребне услове.

5. Посебни материјали за ученике (индивидуализација, ИОП-1, ИОП-2, ИОП-3) достављају се за 6 ученика. Начин достављања: Гугл учионица, Вајбер групе, SMS поруке.

6. Наставницима је скренута пажња о потреби детаљног прегледа материјала (презентације, анимације, радни листови…) које преузимају са интернета и о потреби поштовања ауторских права. Наставници су обавештени путем e- mail-a: ДА (у прошлој школској години)

7. Праћење оптерећености ученика планирамо:
А) Кроз комуникацију одељењских старешина, ученика и родитеља
Б) Кроз комуникацију одељењских старешина и предметних наставника
В) Кроз сарадњу стручне службе и одељењских старешина

8. У циљу одржавања мотивације ученика за рад, планирамо следеће активности:
Праћење редовног рада, чести домаћи задаци, формативно оцењивање и праћење напредовања кроз разне задатке. гледање ТВ часова и часова на платформи Националног савета и преглед радова са повратном информацијом. Кратки филм наше школе ШКОЛА У ДОБА КОРОНЕ: https://youtu.be/p1S0lMwmL1k (Школа у доба короне је кратки филм који су заједно урадили ученици и наставници Основне школе „Млада поколења“ у Ковачици у новембру и децембру 2020. Задовољство нам је да са вама поделимо филм на којем су посвећено и са много ентузијазма радили ученици и наставници наше школе, на челу са директорком Ањичком Биреш. У овај филм је уложено много наде и емоција, како бисмо показали како изгледа свакодневни живот и рад наше школе у доба пандемије ковида 19. Желели смо, поред тога, и да пошаљемо поруку љубави и животног оптимизма у овим ненадано тешким околностима. Велику захвалност за ове снимке дугујемо нашем дугогодишњем и оданом пријатељу и сараднику школе, сниматељу Владимиру Кухарику.) и ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ МИКУЛАША (ове године нажалост није могао бити одржан културно-уметнички програм ученика 2. разреда за Микулаша, али је упркос томе као и сваке године организована изложба дечјих ликовних радова на ову тему. Радови ученика ИИ разреда – одељења учитељица Зузане Светликове, Зузане Петрикове, Кате Павелове и Дарине Доша Станове – изложени су у холу школе.)

9. Број наставника који предају у другом циклусу и код куће имају техничке услове да остварују наставу на даљину је 31 и нема наставника који немају пoтребне техничке услове.

10. Опишите начин на који сте на нивоу школе превазишли проблем са недостајућим техничким условима појединих наставника за остваривање наставе на даљину: –